Το δικαστήριο έκρινε πως η προηγούμενη απόφαση για τους 28 από τους κατηγορουμένους είχε στηριχθεί σε «μη επαρκή στοιχεία». Μεταξύ των αθωωθέντων είναι και αρκετοί πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014.
Η απόφαση σημαίνει, σύμφωνα με τον Guardian, πως οι αθλητές διατηρούν τα αποτελέσματα που είχαν πάρει το 2014 και – θεωρητικώς τουλάχιστον – μπορούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση που ξεκινά στη Νότια Κορέα, υπό τη σημαία της εθνικής Ρωσίας. Όμως, οι αιτήσεις συμμετοχής έκλεισαν και παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει κάποια ειδική πρόβλεψη μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως αφού είχαν επιβληθεί τιμωρίες στους Ρώσους, μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες μόνο με την άδεια της. «Το αποτέλεσμα του CAS δεν σημαίνει πως η ομάδα των 28 αθλητών θα λάβει πρόσκληση για τους Αγώνες», αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει: «Το ότι δεν καταδικάστηκαν δεν τους δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να λάβουν πρόσκληση».
Η καταδίκη της ρωσικής εθνικής ομάδας είχε στηριχθεί κυρίως στην κατάθεση του Grigory Rodchenkov, πρώην επικεφαλής του Ρωσικού εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ. Ο Rodchenkov είχε αποκαλύψει πως έδωσε κοκτέιλ απαγορευμένων στεροειδών σε αθλητές και κατά τους ελέγχους άλλαζε τα δείγματα ούρων τους με δείγματα από άλλα άτομα – υπό τις διαταγές ρώσων αξιωματούχων αθλητισμού.
Η κατάθεσή του συνδυάστηκε με χιλιάδες έγγραφα και άλλες καταγγελίες και οδήγησε στην απαγόρευση της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής από την Πιονγκτσάνγκ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, είχε κάνει τότε λόγο για «μία άνευ προηγουμένου επίθεση στην ακεραιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλήματος».
δευτερη καισαρικη σε ποια εβδομαδα
συναρμολογω ετυμολογια