εμμισθοι δικαστικοι επιμελητες
δεν εχω παλατια και λεφτα περπινιαδης
Συλλυπητήρια ανακοίνωση, εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης η οποία συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Ηλία Κεμαλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ο Ηλίας Κεμαλίδης φόρεσε τη φανέλα του ΑΡΗ από το 1955 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1964, αγωνιζόμενος συνολικά σε 175 παιχνίδια.
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στη γενέτειρά του τη Νάουσα».
Ποιος ήταν o Ηλίας Κεμαλίδης
Ο Κεμαλίδης ξεκίνησε να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Νάουσας και μεταγράφηκε στον Άρη το 1955, αφού εντυπωσίασε με την εμφάνιση του τους διοικούντες των "κίτρινων", σε φιλικό αγώνα που έδωσε η ομάδα της Νάουσας με τον Άρη. Μαζί με τον Πολυχρόνη Στεργιώτη αποτέλεσαν το δίδυμο των μέσων της ομάδας για την επόμενη τριετία. Στην πρώτη του χρονιά με τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το πρωτάθλημα βορείου ομίλου και έφθασε μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Άρης ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.
Την επόμενη σεζόν, ο Άρης κατέλαβε την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας, με τον Κεμαλίδη να σκοράρει στην εκτός έδρας νίκη των "κίτρινων" με 0-1 κατά του Πανιωνίου, στις 13 Φεβρουαρίου 1957. Έναν μήνα αργότερα τραυματίστηκε, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση την σεζόν 1957-58, όπου ο Άρης παρέμεινε εκτός τελικής φάσης του πρωταθλήματος αφού κατετάγη τέταρτος στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο Κεμαλίδης αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ για την διοργάνωση του κυπέλλου, όπου οι "κίτρινοι" αποκλείστηκαν άνευ αγώνα στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, αφού δεν αγωνίστηκαν λόγω διαμαρτυρίας για την αλλαγή έδρας του αγώνα.
Το 1958-59, ο Άρης κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, με τον Κεμαλίδη να παίζει σε οκτώ αγώνες της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του Άρη στη νίκη με 2-1 κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στις 12 Οκτωβρίου 1958. Κατά την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος οι "κίτρινοι" κατέλαβαν την έκτη θέση, με τον Ημαθιώτη μέσο να αγωνίζεται σε δεκαέξι ματς, σκοράροντας και πάλι κατά του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη νίκη του Άρη με 0-2 στις 1 Μαρτίου 1959.
Κατά την πρώτη χρονιά της Α' Εθνικής, ο Κεμαλίδης υπήρξε βασικό στέλεχος της ομάδας, η οποία κατατάχθηκε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος. Την σεζόν 1960-61, επέστρεψε στον Ολυμπιακό Νάουσας ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Γιώργου Κακούδη, αγωνιζόμενος στο τοπικό πρωτάθλημα. Επέστρεψε στους "κίτρινους" την επόμενη χρονιά, παίζοντας σε μεγάλο αριθμό αγώνων και σκοράροντας το νικητήριο γκολ στην εκτός έδρας νίκη του Άρη κατά του Παναθηναϊκού με 0-1, στις 10 Ιουνίου 1962.
Την σεζόν 1962-63, αγωνίστηκε σε εννέα αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο του 1962, αναχωρώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση, μαζί με τον συμπαίκτη του στους "κίτρινους", Κώστα Χατζηκώστα. Παρ' όλα αυτά, η κάκιστη πορεία του Άρη, ώθησε την διοίκηση της ομάδας να στείλει τηλεγράφημα στους δύο αθλητές για να βοηθήσουν τον σύλλογο να πετύχει την παραμονή του στην πρώτη κατηγορία μέσω αγώνων μπαράζ. Ο Κεμαλίδης και ο Χατζηκώστας επέστρεψαν στην Ελλάδα και ο Άρης κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του.
Τις τελευταίες δύο χρονιές του με την φανέλα του Άρη, ο Κεμαλίδης αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, παίζοντας στους δύο αγώνες εναντίον της ΑΣ Ρόμα για το κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων. Στα μέσα της σεζόν 1964-65, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας παίξει 179 αγώνες με την φανέλα του Άρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου