Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

παολα βικι

παολα βικι

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν μείνει άστεγοι, αφού τα σπίτια τους από τη μια στιγμή στην άλλη μετατράπηκαν σε ερείπια. Έχοντας μια κάμερα πάνω του, ο πεζοναύτης, κατά τη διάρκεια της αποστολής, τράβηξε πολλές φωτογραφίες από το νησί. Ανάμεσά τους είναι και αυτή ενός μικρού ξανθού κοριτσιού, που κρατάει ένα πιάτο με φαγητό. Το ονόμασε το «κορίτσι του Ζάντε» (The Zante Girl) και έκτοτε έμεινε μαζί του για πάντα.


κοριτσάκι ενός έτους είναι έγκυος

Ο πεζοναύτης δεν ήταν άλλος από τον James A. Baker, ο οποίος έμελλε αργότερα να γίνει μία εξέχουσα προσωπικότητα στην ιστορία των ΗΠΑ. Διετέλεσε υπουργός Οικονομικών επί διακυβέρνησης Ρέιγκαν και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην πρώτη διακυβέρνηση Μπους.


Τι και αν έχουν περάσει δεκαετίες από τότε, το μικρό κορίτσι έχει αποτυπωθεί στη μνήμη του Baker, ο οποίος σήμερα την αναζητά. Η αναζήτηση δεν είναι εύκολη, αφού ο ίδιος δεν έχει κανένα στοιχείο εκείνου του κοριτσιού – το οποίο σήμερα θα πλησιάζει τα 80.


Την ιστορία αποκαλύπτει, παρουσιάζοντας και τη φωτογραφία του κοριτσιού η ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα pappaspost.com.


Στην αναζήτησή του αυτή, τον βοηθάει μία οικογένεια Ελληνοαμερικανών, που διατηρούν εστιατόριο στο Χιούστον, του Τέξας, γενέτειρα του Baker.


Ο Αμερικανός πολιτικός γνωρίζει την οικογένεια εδώ και χρόνια και τρώει πολύ συχνά στο εστιατόριό τους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι τρεις αδερφές της οικογένειας έχουν κάνει προσωπική τους αποστολή να βοηθήσουν τον φίλο τους και να εντοπίσουν το «κορίτσι του Ζάντε».


Η Ρούλα, η Μαρία και η Κάθι επισκέπτονται αρκετά συχνά τη Ζάκυνθο τα καλοκαίρια και ρωτάνε σχετικά με το κορίτσι, δείχνοντάς τους τη φωτογραφία. Μάλιστα, η Ρούλα, η οποία είναι ραδιοφωνική παραγωγός σε μεγάλο σταθμό του Χιούστον, αναζητά το κορίτσι ακόμα και στις ΗΠΑ, μέσω του σταθμού, καθώς πολλοί Ζακυνθινοί μετανάστευσαν εκεί μετά τον σεισμό, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή,


Σύμφωνα με το imerazante.gr, ο James Baker δώρισε 30 μοναδικές έγχρωμες φωτογραφίες από τη συλλογή του από το σεισμό του 1953 στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζακύνθου.



ανακτορο club τηλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου