Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ενοικιαση λιμουζινας κυπρος

ρηξη χιαστου μετα το χειρουργειο
ενοικιαση λιμουζινας κυπρος

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο διοικητής του στρατοπέδου Άμαρ Αλ Τζάραμπ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στους σιίτες αντάρτες.


ψυχολογια πανεπιστημιο αθηνων κατατακτηριες

Στην ίδια περιοχή, επλήγη επίσης μια αποθήκη οπλισμού η οποία περιείχε ρουκέτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


Οι επιδρομές καταγράφηκαν την ώρα που σημειώνεται αναζωπύρωση των εχθροπραξιών στην Υεμένη ανάμεσα στις δυνάμεις που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη συμμαχία υπό σαουδαραβική διοίκηση, και τους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι φέρονται να διαθέτουν την υποστήριξη του Ιράν.


Δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Αλ Χάντι ανακατέλαβαν την Πέμπτη την πόλη Χούχα και το λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα (δυτικά), έπειτα από μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους στην περιοχή και ιατρικές πηγές.


Την Κυριακή, όταν οι αντάρτες Χούτι άνοιξαν πυρ με ρουκέτες Κατιούσα εναντίον θέσεων των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Χούχα σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι έξι ετών και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, σύμφωνα με κατοίκους.


Μάχες ανάμεσα σε αντάρτες και δυνάμεις προσκείμενες στην κυβέρνηση αναφέρθηκαν επίσης στη Χέις, 39 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Χούχα, και στην πόλη Τουχάιτα, 49 χιλιόμετρα βόρεια από τη Χούχα.


Δεν έχει δοθεί κανένας απολογισμός αυτών των εχθροπραξιών ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη.


Το Σάββατο, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση των μαχών κατά μήκος των ακτών της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά σε «πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές», την ώρα που ήδη η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται «καταστροφική».


«Απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα εμπόλεμα μέρη» να «προστατεύουν τους άμαχους», τόνισε ο Ρομπέρ Μαρντινί, επικεφαλής των επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή.


Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015, για να σταματήσει την προέλαση των Χούτι, που είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της επικράτειας της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, την οποία συνεχίζουν να ελέγχουν ακόμη.


Από τον Μάρτιο του 2015 ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8.750 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 50.600. Μεγάλο μέρος των θυμάτων είναι άμαχοι, κατά τον ΟΗΕ.


ΑΠΕ, AFP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου