Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

επισκεψη τουρκου 1952

μίλγουολ - κπρ

«Μιλάμε για το πέρασμα στην εποχή των οπτικών ινών στο σύνολο του δικτύου στην Ελλάδα, καθώς κατά το μέγιστο μέρος του ακόμη στη χώρα μας χρησιμοποιείται δίκτυο χαλκού. Πρόκειται για τεχνολογίες που πολλαπλασιάζουν, δεκάδες φορές, την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και, πρακτικά, θα ανατρέψουν ριζικά τον τρόπο που απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία, το οπτικοακουστικό υλικό, τις ίδιες τις τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα, θα αναμορφώσουν και το επιχειρηματικό ψηφιακό τοπίο, καθώς προσελκύουν σημαντικά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια», τόνισε ο κ. Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Infocom.


χρυση ευκαιρια θελω να βαλω αγγελια

επισκεψη τουρκου 1952

Παράλληλα, ο υπουργός πιστεύει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι για την οικονομία μας η ανάπτυξη των NGA δικτύων.


«Η ταχύτητα διασύνδεσης είναι κάτι που οι διεθνείς επενδυτές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό σε μια χώρα με την φυσική ομορφιά της Ελλάδας για τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που απασχολούν νέους ανθρώπους. Σε περίπτωση που απολαμβάνουν συνδέσεις υπερυψηλής ταχύτητας μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στη χώρα και να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, όπως αν βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος. Για τα δίκτυα οπτικών ινών θα επενδυθούν κοινοτικά κονδύλια μισού δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία θα μοχλεύσουν ιδιωτικές επενδύσεις, που μπορούν να υπερβούν συνολικά τα 2 δισ. ευρώ, θέτοντας τις απαραίτητες βάσεις για την πραγματική μετάβαση της οικονομίας μας στην ψηφιακή εποχή».


PAPPAS3 copy


EUROKINISSI


Στο ερώτημα πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνει στα χαρτιά, αλλά θα προχωρήσει σε υλοποίηση γρήγορα, ο υπουργός απάντησε πως το Υπουργείο διαθέτει πλέον εγκεκριμένους πόρους μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 360 εκατ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για συγκεκριμένα προγράμματα που προωθούν τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και το γρήγορο διαδίκτυο σε οικιακούς καταναλωτές.


Την ίδια ώρα, όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία του εφαρμοστικού πλαισίου των προγραμμάτων, «τα οποία εκτιμούμε ότι θα τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2018. Πρόσφατα, διευρύναμε τις σχετικές παρεμβάσεις εθνικής εμβέλειας με ειδικό πρόσθετο πρόγραμμα που θα έχει ως ωφελούμενες τις ελληνικές επιχειρήσεις με στόχο την αξιοποίηση σύγχρονων δικτύων επικοινωνιών. Γι’ αυτό το λόγο αυξήσαμε κατά 100 εκατ. ευρώ το συνολικό προϋπολογισμό με στόχο την ενίσχυση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία».


Ο κ. Παππάς υποστήριξε πως ο ιδιωτικός τομέας, μέσω των δράσεων που προωθούνται, θα κινητοποιηθεί άμεσα μέσω επενδύσεων για την αύξηση τόσο της διαθεσιμότητας, όσο και της ζήτησης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας από τις επιχειρήσεις της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου