Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

μαγικα ροναλντινιο

msn messenger 2017

Ο σάλος προκλήθηκε από δημοσίευμα για την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει σχεδόν το σύνολο του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό σε αρχαιολογικό χώρο, απειλώντας να τινάξει στον αέρα τα σχέδια της παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης.


Επί της ουσίας πάντως το υπουργείο Πολιτισμού παραδέχεται ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος μεγάλο τμήμα της περιοχής που είναι υπό παραχώρηση ενώ διαψεύδει μόνο ότι ζητά να κηρυχθεί ως «νεότερο μνημείο» ο διάδρομος προσγείωσης ή ο υδατόπυργος της πρώην αμερικανικής βάσης. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι η «η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει απρόσκοπτα»



Στο ενημερωτικό Δελτίο του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής:


«Σε σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων αναφέρεται ότι ο Υπουργός Πολιτισμού και η Κυβέρνηση δήθεν θέτουν εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό.


Αφορμή υπήρξαν έγγραφα των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τα οποία γνωστοποιούνται προτάσεις αφ’ ενός για την κήρυξη - οριοθέτηση ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης και αφ’ ετέρου για τον χαρακτηρισμό κτηρίων ως νεότερων μνημείων στην περιοχή της επένδυσης του Ελληνικού.


Για την αποκατάσταση της αλήθειας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει τα ακόλουθα:


Για την πρόταση κήρυξης - οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου


Η πρόταση κήρυξης - οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου αφορά σε μία ευρύτερη περιοχή στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης, περιλαμβάνοντας τμήμα της επένδυσης στο Ελληνικό και όχι ολόκληρη την επένδυση, όπως ανακριβώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Στο σύνολο της περιοχής αυτής έχουν ανασκαφεί στο παρελθόν και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες, που ανήκουν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου.


Η πρόταση περιλαμβάνει εκτάσεις των συνεκτικών πολεοδομικών ιστών των σύγχρονων δήμων Αλίμου και Ελληνικού - Αργυρούπολης και εκτείνεται σε τμήμα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Κριτήριο για τον καθορισμό ορίων είναι η αρχαιολογική έρευνα πεδίου και οι αρχαιότητες που έχουν εντοπιστεί.


Όπως έχει επανειλημμένα εξηγηθεί και στην περίπτωση Αφάντου, όπου η στάση του Υπουργείου Πολιτισμού δικαιώθηκε απόλυτα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν δεσμεύει την περιοχή ούτε μεταβάλλει επί τα χείρω τους συνήθεις όρους που ισχύουν γενικότερα από την πλευρά του αρχαιολογικού νόμου για δημόσια και ιδιωτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.



μαγικα ροναλντινιο
μινοσ μαρε αε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου